Рецидивист изнасили и ограби психично болна жена

Рецидивист изнасили и ограби психично болна жена | StandartNews.com

44-годишен рецидивист, осъждан многократно за кражби и грабежи, изнасили и ограби психично болна възрастна жена от хасковския квартал „Болярово".

Гаврата със 73-годишната Тодорка Македова, която живее в порутена къща и е под пълно запрещение, е станала на 14 срещу 15 януари.

Нападателят й Димо Деянов нахлул в бараката й през нощта и започнал да я млати с юмруци по главата, после я изнасилил.

Изнасилвачът искал пари от възрастната жена, но понеже тя не му дала, той продължил зверски да я удря с юмруци и по лицето. Едва след като открил чантата и в нея 150 лева от пенсийката на жертвата си, Димо напуснал къщата. Жената на няколко пъти е била настанявана в социално заведение, но бягала оттам. Живеела със сина си, който също имал психически проблеми и към момента се намира също в Психодиспансер.

Нападателят на безпомощната жена е осъждан многократно за грабежи, кражби и други престъпления. Излязъл е от затвора на 30 декември миналата година.

До разкриването на престъплението се е стигнало след разпити на свидетели, включително и пред съдия, иззети са вещи и биологични следи, както и от автомобил, извършени са разпознавания, назначени са медицински и други експертизи.

Той е задържан за 72 часа в ареста, а във вторник Окръжната прокуратура в Хасково ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай