Ремонтират надупчения път до мечия парк

Разбитото шосе гони туристите

Ремонтират надупчения път до мечия парк  | StandartNews.com

Благоевград. Лошият път до мечките в парка в Рила планина, който е на 11 км над Белица, ще бъде ремонтиран.

В последните години разбитото шосе отказа много туристи от желанието им да видят четириногите. Потокът от гости намаля значително заради плачевното състояние на пътния участък, който е осеян не с дупки, а с кратери.

Само след няколко месеца обаче ще бъде сложен край на този сървайвър. Рехабилитацията на шосето най-сетне ще се случи. Защото приключи 4-годишната сага с реализацията на проект по Програма за развитие на селските райони в община Белица на стойност около 16 милиона лева.

На няколко пъти процедурата бе спирана заради открити пропуски. Имаше и обжалвания от загубилите участници в конкурса. Веднъж и общинска администрация допусна гаф при един от търговете.

„Направихме първа копка, съвсем скоро фирмата - изпълнител ще започне да работи на пълни обороти", сподели градоначалникът Ибрахим Палев. В проекта са включени и ремонти на улици в селата Горно Краище, Краище и Дагоново, както на водопровода и канализацията в Горно Краище и Дагоново. Най-напред обаче ще се рехабилитира шосето до мечия парк, което е в окаяно състояние.

„Лошият път пречеше на туризма. Преди години в силния сезон от пролетта до есента идваха по 10 000 посетители, а в последните 4-5 години бройката им е паднала до 3000 - 4000 души", твърди шефът на екипа в мечия парк Васил Мадолев. Фондация „Четири лапи", която стопанисва обекта, е готова да инвестира сериозни средства, за да осигури още атракции за гостите, но след като се ремонтира пътят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай