Ремонтират над 2 км улици в момчилградсото село Прогрес

Ремонтират над 2 км улици в момчилградсото село Прогрес | StandartNews.com

Кърджали. Кметът на Момчилград Акиф Акиф инспектира ремонта на уличната мрежа в момчилградското село Прогрес, съобщиха от общинска администрация. Предвижда се реконструиране на шест улици с обща дължина 2 118 метра.

Рехабилитацията на инфстуктурата в селото е част от изпълението на проект „Подобряване на средата за живот в община Момчилград" по ПРСР на стойност 1 милион и 733 хиляди лева. Средствата са от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и държавния бюджет.

Цялостният проект обхваща още рехабилитация на пътната инфраструктура в Момчилград и село Груево. Ще бъде изградена 300 м пътна настилка, предвидена е реконструкция на част от уличното осветление и благоустрояване на междублокови пространства в Момчилград. Предстои да бъде извършена реконструкция на пътното платно в село Груево чрез изграждане на нови два моста над дерета.

„Всичко това осезаемо ще подобри качеството на живот не само за жителите в трите населени места, но и за населението на цялата община", смята градоначалникът Акиф Акиф. Според него лошото качество на пътната инфстартукра може да се реши единствено с набавяне на средства за поетапно обновяване на уличната и паркова инфструктура, като се даде приоритет на по-натоварени обекти и на тези, които са в окаяно състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай