Ремонтират 10 км от Ботевградско

Ремонтират 10 км от  Ботевградско  | StandartNews.com

София. Започна основен ремонт на 10 км от Ботевградско шосе. Изцяло ще бъде рехабилитиран участъкът от ул. "Летоструй" до Столичния околовръстен път. Наред с пътните платна ще бъде подновено осветлението, ще се постави и маркировка за велоалея. Основен ремонт ще бъде направен и на пет моста и пет подлеза, ще се изгради и връзката на бул. "Владимир Вазов" и Ботевградско шосе. Стойността на проекта е малко под 10 млн. лв.

По план всички строителни работи трябва да приключат до края на годината, заяви зам.-кметът на София Любомир Христов. Движението ще се извършва в половината от пътните платна на ремонтирания участък. Всички строителни обекти на улици и булеварди в София се изпълняват в срок, отчете Любомир Христов.

Вече е приключило поставянето на маркировка на обновения участък от бул. "Н. Мушанов" в столичния квартал "Красна поляна". Следващият етап от рехабилитацията на бул. "Н. Мушанов" предвижда основен ремонт на тротоарите и изграждане на велоалея. В края на следващата седмица предстои да започне ремонтът на надлеза на летище София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай