Ремонтирана болница в Благоевград получи Акт 16

Ремонтирана болница в Благоевград получи Акт 16 | StandartNews.com

Благоевград. Ремонтираната по европейски проект специализирана болница по онкология „Свети Мина" в Благоевград получи Акт 16 и предстои да бъде въведена в експлоатация. Държавна приемателна комисия прие обекта в петък.

Модернизацията на лечебното заведение започна през 2012 г. Извършени са ремонтно - обновителни дейности на 1235 кв. м разгърната площ, осигурена е достъпна среда на пациентите, повишено е качеството на болничната среда. Сградата включва онкологичен и лъчетерапевтичен център, в който ще се извършват всички видове лечение на пациенти с онкологични и някои други заболявания.

СБАЛО „Св. Мина" е оборудвана с едни от най-модерните и надеждни медицински уреди за лечение на онкологични заболявания, сред които кобалтов апарат и компютърен томограф. За здравето на лекуващите се и персонала са осъществени всички необходими мерки за лъчезащита, а за да се постигне надеждност и непрекъснатост на лечебния процес, е изграден трафопост. Той осигурява допълнително и независимо захранване. Здравното заведение е единствено по рода си в региона и към него ще бъдат насочвани болни от други лечебни заведения в цялата страна.

Проектът "Ремонт и оборудване на СБАЛО "Свети мина" град Благоевград" се финансира по ОП "Регионално развитие" и е на стойност е 6 305 793 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай