Разследват смъртта на пациент в МБАЛ – Благоевград

Разследват смъртта на пациент в МБАЛ – Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Прокуратура и полиция нищят причините за смъртта на 58-годишен мъж, който издъхнал в петък в МБАЛ-Благоевград.

„По случая е образувано досъдебно производство по член 123 от НК - за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност", каза говорителят на Окръжна прокуратура Весела Стоилова. Законът предвижда наказание от 1 до 6 г. лишаване от свобода.

В петък следобед е починал 58-годишният Костадин Ушев от село Долен, община Сатовча. Брат на починалия мъж е Сотир Ушев, който е бивш шеф на НОИ и Агенцията по заетостта, а в момента е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно - почивно дело". По искане на близките е започнала проверка на случая. „Костадин се оплакваше от известно време от болки в гърдите. Той се грижеше за майка си, не работеше, имаше здравословни проблеми. Сотир идва често, той помага и на брат си, и на майка си", каза кметицата на село Долен Валентина Мицикулева. Назначена е съдебно - медицинска експертиза, която да установи точната причина за смъртта на пациента. Разследващи са изискали цялата документация по казуса от отделението по кардиология и Спешно - приемно отделение на благоевградската болница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай