Разширяват социалните услуги в Черноочене

Разширяват социалните услуги в Черноочене  | StandartNews.com

Кметът на община Черноочене Айдън Осман подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Социални услуги за независим живот". Проектът е по ОП „Развитие на човешките ресурси", процедура „Независим живот", който цели подпомагането и обгрижването на 65 потребители от асистенти.

Продължителността на проекта е 22 месеца, като социалните услуги ще се предоставят в рамките на година и половина. Първите 4 месеца са предвидени за подбор на ръководен екип, асистенти и потребители. Предвижда се услугите да стартират в началото на второто тримесечие на 2016 година.

Според Айдън Осман, след старта на новия проект, изграденият вече Център за социални услуги в домашна среда, ще гарантира по-висока ефективност на предоставяните дейности, ориентирани към индивидуалните потребности на всеки нуждаещ от наетите асистенти.На всички кандидати за потребители ще се изготвят индивидуални оценки с цел подобряване качеството им на живот и преодоляване на последиците от социалното изключване. Община Черноочене води последователна социална политика.

„В последните 4 години са реализирани 4 европейски проекта, по които са обхванати над 100 души в неравностойно положение. Над 60 трайно безработни бяха ангажирани по социалните програми за заетост", сподели още кметът на Черноочене Айдън Осман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай