Раздават талони на инвалиди за „Синя зона"

Раздават талони на инвалиди за „Синя зона" | StandartNews.com

Започна раздаването на талони за „Синя зона" в Благоевград. Сектор „Сигурност, охрана и обществен ред" вече изработи над 500 пропуска, които могат да бъдат получени на гишетата на деловодството на партера на общината.

Гражданите, подали документи преди 20 декември миналата година, могат да ги вземат първи. Готови са и талоните за инвалиди. От кметството увериха, че е създадена отлична организация, която да улесни гражданите и те да могат бързо да получат своите документи.

Право на талони за безплатно паркиране имат физически лица с постоянен адрес в периметъра на „Синя зона". Друго условие е собственикът на автомобила да не притежава гараж. Пропуск за безплатно паркиране се издава на един автомобил на жилище. Могат да се дават през цялата година след подаване на необходимите документи. При липса на свободни места за паркиране в района, право на преференциално паркиране имат първите по време.

Всички останали паркират по общия ред на други места в "Синя зона" срещу заплащане на служители. За целта е създадена система за заплащане чрез SMS на кратък номер 1373, като съобщението трябва да съдържа регистрационния номер на автомобила, изписан на латиница, без интервали. Престоят може да бъде платен и на служители на „Паркинги и гаражи". Цената за престой е 1 лев на час. Според приетата Наредба от общинския съвет 10% от платените места за паркиране са за инвалиди, като те са обозначени по подходящ начин. Те са освободени от такси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай