Раздадоха храни на социалнослаби и инвалиди в Ардинско за Рамазана

Раздадоха храни на социалнослаби и инвалиди в Ардинско за Рамазана | StandartNews.com

Кърджали. За трета поредна година по случай свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (ардинци) от Бурса раздаде над 1000 пакета хранителни продукти от първа необходимост на социално слаби, инвалиди и самотно живеещи хора от територията на община Ардино.

Всеки един пакет съдържа захар, олио, брашно, ориз, сол, леща, бонбони, макаронени, зърнени и млечни продукти, а общата стойност на дарението е за над 20 000 лв.

За първи път Сдружението помогна на над 50 социалнослаби семейства в Ардинско и с парични средства.
„Една от основните изисквания на мюсюлманската религия е да помага на хора в нужда. Празникът е символ на сплотеността, взаимопомощта, толерантността, берекета, братството, приятелството. Помощи раздадохме както на мюсюлмани, така и на християни, тъй като добротата и благородството не се интересуват от религиозните различия", заяви председателят на Сдружението Кахраман.

84-годишната Хайрие Бекир от махала „Делимехметлер" в Ардино е вдовица и живее сама. Възрастната родопчанка за първи път получава дарение от хранителни продукти. Тя бе много изненадана, като разбра, че цялата торба е за нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай