Ръст на членовете на БЧК в Кърджалийско

Ръст на членовете на БЧК в Кърджалийско | StandartNews.com

Над 2 % среден обхват от активното население на област Кърджали, ръст на членовете на БЧК във всички общински структури за пета поредна година, това отчетоха червенокръстците от региона за 2015 г.Като уникална в системата на БЧК в страната бе определена работата на доброволките от „Екип 254" и младите доброволци от БМЧК в сферата на социално-помощната дейност за хора, семейства и деца в риск. През миналата година са подпомогнати близо 2 800 души от областта, а доброволците са дарили от своето време 4 817 часа безвъзмезден труд в подкрепа на нуждаещите се.

Проведени са 4 обучения за възрастни хора, 119 обучителни модула за ученици в сферата на промоция на здравето, първа долекарска помощ, психосоциална подкрепа. На форума бе отчетено също, че двете социално значими за областта институции, управлявани от ОбС на БЧК – Дома за стари хора и „Хоспис Червен кръст" с активното партньорство на Община Кърджали, са със средногодишна заетост от 99% и предлагат нужни на хората от третата възраст услуги и лечение.

„Областната организация на БЧК – Кърджали с дейността си заема водещо място сред организации на национално ниво.Адекватната реакция на червенокръстците от региона по време на бедственото положение през март 2015г. потвърждава нашата оценка", каза д-p Слaвитa Джaмбaзoвa, зaмecтник гeнepaлeн диpeктop нa БЧК, гост на форума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай