Работник загина при трудова злополука в Монтана

Работник загина при трудова злополука в Монтана | StandartNews.com

Монтана. Трудова злополука е причинила смъртта на работник по време на изкопни работи по водния цикъл на Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Асфалтово парче от кофата на багер е паднало върху намиращия се в изкоп работник и го е ударило фатално.  Пострадалият 29-годишен мъж е откаран в болница, където е починал.

 

Драматичният инцидент се е случил на кръстовището между улиците "Хаджи Димитър" и "Св. Св.Кирил и Методий", където от няколко дни се поставят нови водопроводни тръби.

 

От Областната инспекция по труда в Монтана информираха, че станалият жертва на нещастния случай е имал трудов договор и е бил нает за общ работник. Тепърва ще се изяснява дали е преминал инструктаж за безопасност и чия е вината за трагичния инцидент.

 

Загиналият млад мъж няма образование, а в семейството си има още 10 братя и сестри и е живял в ромската махала на Монтана "Огоста", съобщиха негови роднини.

 

Подмяната на тръбите на канализацията и водопровода в Монтана е поверена на консорциум от фирми "Канализация Монтана 2013", а проектът е на стойност 50 милиона лева и е най-големият в града за последните години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай