Работник обгоря при нелеп инцидент

Работник обгоря при нелеп инцидент | StandartNews.com

Стара Загора. Работник е обгорял тежко при нелеп инцидент в енергийното дружество „Брикел" в петък, съобщиха от регионалната инспекция по труда.

Мъжът, на 47 години, от ремонтното предприятие "Автоенергоремонт" се качил на стълба да смени изгоряла крушка в котелното помещение. Тя обаче гръмнала в ръцете му и от искрата лумнал насъбралия се въглъщен прах на пода. Огънят бързо обхванал и дрехите на ремонтчика. Той слязъл сам от стълбата и пламъците били потушени бързо от колегите. В началото обгорелият е бил контактен, дори е разговарял с лекаря от нашата служба, който придружавал до старозагорската болница", поясни днес шефът на „Брикел" Георги Златев.

Заради тези първи симптоми от предприятието се докладвали, че става дума за лек инцидент. По-късно след като бил приет в реанимацията на старозагорската многопрофилна болница пострадалият изпаднал в кома. Лекарите са установиили, че изгарянията по тялот му са над 90 на сто и събота обгорелият работник е бил преместен в специализираната клиника за изгаряния на университетската болница „Св. Георги". Според лекарите шансовете му за оцеляване били минимални.

При тази ситуация в понеделник ще разпоредя порверка, която да установи причините за тежката злополука, каза шефът на регионалната инспекция по труда в Стара Загора Йордан Йорданов. Разследване по случая ще направят и от НОИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай