Психар с 2 ножа хвърли в ужас квартал

Психар с 2 ножа хвърли в ужас квартал  | StandartNews.com

Психично болен плевенчанин хвърли в ужас жителите на плевенския квартал „Сторгозия" и държа на крак полицията две денонощия. 45-годишният Радослав Н. обикалял с два ножа блок № 12 и крещял заплашително. В непосредствена близост се намира детска градина, а поведението му паникьоса родителите. Наложи се патрулен автомобил да дежури пред входа и през нощта, за да не пострада някой. Мъжът излязъл преди месец от психиатрията в Ловеч. При предишно негово задържане намушкал в ръката полицай. Тогава се барикадира в дома си и бе изведен след продължила часове наред спецакция. Радослав е висок близо 2 м., тежи над 100 кг, изключително е силен и потенциално опасен. Преди 4 месеца ударил по главата баща си. Въпреки това родителите подписали документ той да бъде пуснат за домашно лечение.

„Изписана му е инжекция, която му бият през месец и беше кротък. Сега трябва да му бият нова инжекция", разказа баща му. По думите на родителя избухнал шумен скандал с майката, защото синът я обвинил, че му изпушила цигарите. Според бащата проблемите с психичното здраве на Радослав започнали преди 8 г.

Плевенската прокуратура е изготвила предложение за ново настаняване на мъжа за болнично лечение, съобщи говорителката Добринка Матеева. За да се случи това обаче трябва да се произнесе съдът. Дотогава той може да бъде изведен принудително от апартамента само ако постъпи сигнал за престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай