Провеждат обучение за работа с пестициди в Сандански

Провеждат обучение за работа с пестициди в Сандански | StandartNews.com

Благоевград. Българската агенция по безопасност на храните и Асоциация Растителнозащитна индустрия организират обучение на лицата, които боравят с пестициди в своята дейност. Първият семинар ще се проведе във вторник и сряда в „Интерхотел Сандански". На него се очаква да присъстват зам.-изпълнителният директор на БАБХ Пламен Лазаров, директорът на АРИБ Нели Йорданова и директорът на Областна дирекция по безопасност на храните - Благоевград д-р Михаил Бащавелов.

Обучителните срещи се организират във връзка с прилагането на Директива 2009/128/ЕО за устойчива употреба на пестициди и на Мярка 1 „Обучение на професионални потребители на пестициди, дистрибутори и консултанти" от Националния план за действие за устойчива употреба на пестициди в България.

Семинарите се реализират по плана на проект „Инициатива за безопасна употреба на пестициди", който се осъществява с активната подкрепа и под ръководството на Европейската Асоциация за Растителна Защита (ЕСРА), член на която е АРИБ. Предвижда се до края на тази година да се проведат 4 обучения с участието на инспекторите от отделите за растителна защита на всички 28 областни дирекции по безопасност на храните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай