Проверяват бежанците в Харманли за умишлен пожар

Проверяват бежанците в Харманли за умишлен пожар | StandartNews.com

Хасково. Три празни палатки изгоряха при пожар в бежанския лагер в Харманли в петък вечерта. Сигналът за горящите брезентови къщи е подаден около 19 ч. на спешния телефон 112.

Намесата на огнеборците спряла прехвърлянето на пожара към другите палатки в близост.

Според мнението на пожарникарската служба причината за инцидента е небрежно боравене с огън на открито. Въпреки че повечето от бежанците, които до скоро бяха под брезентовите заслони, вече са изведени в част от новоремонтираните сгради в лагера, все още стотина души живеят на палатка там. За да се стоплят имигрантите палят огньове на открито между заслоните и фургоните.

Освен палатките е изгоряла и цялата покъщнина, която се е намирала в тях-легла, дюшеци, одеяла. В тях доскоро били настанени 14 души.

Според шефа на центъра Желю Желев става въпрос за умишлен палеж. Той е категоричен, че ще иска разследване за инцидента.

Преди около два месеца голяма част от палатковия лагер в Харманли беше съсипан от чужденците. В знак на протест срещу лошите битови условия тогава те измъкнаха изпочупиха колчетата на палатките , а голяма част от походните легла направо смачкаха и изхвърлиха в калищата на плаца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай