Провериха складовете за пестициди в Кърджалийско

Провериха складовете за пестициди в Кърджалийско | StandartNews.com

Кърджали. 11 склада в Кърджалийско съхраняват пестициди с изтекъл срок на годност. Междуведомствена комисия провери складовете на територията на областта и констатира, че прозорците на сградите са запечатани, а вратите обезопасени. Няма следи от опити за проникване в помещенията, поставени са знаци за опасност, за забрана за използване на огън, има и гръмоотводи. На покрива на един от складовете са счупени няколко керемиди и е направено предписание да бъдат подменени, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Междуведомствената комисия е създадена със заповед на областния управител на Кърджали Бисер Николов и включва представители на ОД на МВР, ОУ"ПБЗН", Регионална здравна инспекция, Областна дирекция по безопасност на храните и Областна администрация Кърджали.

Складовете в областта бяха обследвани в началото на октомври т.г. във връзка с подготовката на окончателно проектно предложение за проект „Екологосъобразно обезвреждане на негодни за употреба пестициди и други препарати за растителна защита" по линия на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай