Променят транспортната схема в Пиринско

Променят транспортната схема в Пиринско | StandartNews.com

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов проведе работна среща с експерти и представители на фирмите, които извършват превоз на пътници по утвърдени маршрутни разписания от областната и републиканската пътна мрежа.
Присъстващите коментираха проблемните маршрутни разписания.

Желанието на превозвачите е губернаторът да възстанови някои маршрутни линии. Михайлов направи предложение проблемът да бъде решен чрез промени на съществуващите предписания или нови размествания в областната транспортна схема. По време на дискусията всички се обединиха около становището, че трябва да бъде променена сегашната нормативна уредба, свързана с всички транспортни схеми – републикански, областни и общински.

С цел решаване на възникналите транспортни проблеми областният управител очаква в 7-дневен срок от общините Петрич и Сандански да получи ясни законосъобразни предложения - с час за тръгване и доказателства за наличие на определен пътникопоток. Те заедно с изготвения протокол от провелата се в четвъртък среща ще бъдат изпратени на транспортния министър. Очаква се всички общини да внесат писмено своите предложения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай