Производители на праскови заплашват с блокада на пътя Добрич - Силистра

Производители на праскови заплашват с блокада на пътя Добрич - Силистра | StandartNews.com

25 овощари, собственици на прасковени градини в кв. "Рилци" в Добрич заплашват да блокират пътя Добрич - Силистра. Причината за негодуванието им е факта, че са им отказани разрешителни за търговия с реколтата от праскови край пътя. Един от собствениците на градина и протестиращ Стефан Демиров заяви, че от години за първи път от Областно пътно управление им е отказано разрешително за крайпътна търговия.

Хората са категорични, че след реституирането ежегодно така са реализирали продукцията си. Потърсихме за коментар и Областно пътно управление откъдето заявиха: "Участъкът от път II-71 Силистра - Добрич при 76-и километър се характеризира с целогодишна висока интензивност. През последните пет години са настъпили 14 пътнотранспортни произшествия, в които има един загинал и петима ранени. Една от причините за възникване на тези пътни инциденти е спирането на автомобили, по време на сезонната търговска дейност, в ляво и в дясно от лентите за движение и пресичането на пешеходци към търговците.

Поради това към настоящия момент не се издават разрешения за разполагане на преместваеми обекти на път II-71 при км 76+925. На заявителите се указват места за разполагане в близост до мястото или на подходящи места по околовръстен път II-97". Това обаче не удовлетворява овощари, които искат среща с областния управител на Добрич другата седмица. "От разговора с областния управител ще преценим какви ще са следващите ни действия, но сме готови да блокираме и пътя, ако проблемът не се разреши" - каза Демиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай