Професор иска парите от данъци за инфраструктура

Професор иска парите от данъци за инфраструктура | StandartNews.com

При всички случаи съм за идеята част от данъците върху доходите да се плащат в общините, категоричен бе градоначалникът на Плевен проф. Димитър Стойков. Това ще помогне на кметовете да подобрят условията на живот в населените места и в същото време ще способства да привличат инвеститори. Мисля, че и самите предприемачи ще бъдат мотивирани да регистрират фирмите си в съответните градове, сподели Стойков.

Колкото до процента – не е лесно да коментирам, защото условията са различни, заяви плевенският кмет. В градовете с развит туризъм и големи бюджети и един процент е добре. За общини като нас обаче е твърде малко. Основното перо, на което разчитаме, са местните данъци и такси. Вече няма и собственост, която да продаваме. Със сигурност 1 % e малко, така че не може да се подхожда унифицирано.

Приоритетно бихме използвали допълнителните средства от данъци за инфраструктура. Много пари губим за поддръжка на обектите, в които инвестираме. Последно съм крайно възмутен от вандалщините в парк Кайлъка. Разбиха барбекюто, което се ползваше с удоволствие от плевенчани. Беше ми много приятно да гледам хората около него. Направо с чукове е попиляно, твърди професорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай