Прибраха абитуриент в ареста заради стрелба с пистолет

Прибраха абитуриент в ареста заради стрелба с пистолет | StandartNews.com

 Бургаски абитуриент се озова в ареста след като започнал да стреля на купона по случай изпращането на зрелостниците. Инцидентът стана в петък следобяд пред гимназията по механотехника и електроника в Бургас. 19-годишният младеж пристигнал на изпращането в доста приповдигнато настроение и вероятно след няколко обърнати чашки. Във вихъра на еуфорията докато съучениците му броели от 1 до 12, той извадил пистолет от джоба си и започнал да стреля напосоки във въздуха. За по-малко от 2 минути абитуриентът изпразнил цял пълнител.

Разтревожени родители на негови съученици повикали полиция и минути по-късно стрелецът бил окован с белезници и натикан в патрулката. "За щастие нищо трагично не се случи, но можеше да има и много драматични последици. Скандално е да се стреля на обществено място при толкова много хора, без значение какви са били мотивите", коментираха учители. От полицията съобщиха, че стрелецът е 19-годишно момче от Поморие, което тази година завършва 12-ти клас. От него е иззет газов пистолет марка "Екол" с 1 пълнител и боеприпаси. Момчето обяснило, че не е искало да нарани никого, а просто стреляло от радост, че завършва. По случая е образувано бързо полицейско производство и най-вероятно младежът ще отнесе глоба за хулиганство в най-добрия случай. Той обещал да не докосва повече оръжие и да бъде примерен на бала си, който е в края на седмицата.

Още един абитуриент е бил арестуван в Бургас заради висока скорост. Джигитът е бил спипан в мощна лимузина пред бар "Кашмир" и отведен в ареста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай