Преобразяват ключови булеварди в София

Напролет започват ремонтите на "Цариградско шосе", "Дондуков" и "Сливница"

Преобразяват ключови булеварди в София | StandartNews.com

София. Догодина столична община ще ремонтира три знакови булеварда в София - "Цариградско шосе", "Дондуков" и "Сливница". Това обяви зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Асфалтовата настилка на обектите ще бъде изцяло подменена като финансирането ще е със заем от Европейската инвестиционна банка. Очакваме до април да сключим договора с банката, след което веднага ще започнат ремонтите.

"Цариградско шосе" ще бъде напълно преасфалтирано в участъка от алея "Яворов" до моста при река Искър.

Обновен ще бъде булевард "Дондуков" от пресечката с улица "Веслец" до улица "Кракра".

Ремонтът на булевард "Сливница" ще бъде в участъка от бул. "Тодор Александров" до бул. "Петър Дертлиев". Догодина ще бъде разширена и улица "Опълченска" от пресечката й с бул. "Сливница" до бул. "Тодор Александров".

Още около 20 улици и булеварди ще бъдат реконструирани в периода от 2014 до 2016 година с пари от заема от Европейската инвестиционна банка. Сред тях са разширение на бул. "Тодор Каблешков", основен ремонт на ул. "Прага" и на бул. "Арсеналски", бул. "Владимир Вазов".

Догодина общината предвижда продажбата на няколко недвижими активи, от които очаква приходи за 12,8 милиона лева. Предвижда се 100-процентова приватизация на общинското дружество "Озеленяване", което в момента има финансови затруднения. 26 обекта от общинско дружество "Софийски имоти" също ще бъдат продадени. Това са свободни офиси с площ от 50 до 170 кв.м в различни части на София. Над 30 имота в общинско дружество "Галатея" ще бъдат приватизирани, а дружеството стопанисва почивни бази и детски лагери, собственост на Столична община, но заради лошото му финансово състояние общината е решила да продаде някои от тях.

Предстои да се направи правен анализ, за да се прецени кои бази да бъдат продадени. В плановете на общината е и продажбата на два имота от общинското дружество "Спортна София 2000".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай