Преглед на регионалния печат във Видин и Добрич

Преглед на регионалния печат във Видин и Добрич | StandartNews.com

Заловиха цигари за половин млн. лв., съобщава вестник „Видин".

На първа страница е поместена и информация за тържествата в памет на Апостола. Разказано е за момчето Николай Огнянов, който скочил лъвския скок на Васил Левски – 287 см. Освен във Видин, такива тържества имаше и в села на областта.

Коментарът на вестника е озаглавен „По-полека със зоните и автомобилостроенето". Той е по повод обявеното от министър Божидар Лукарски намерение на Ауди да строи завод за авточасти във Видин. По-рано бяха Ситроен и Мерцедес, но го отложиха, припомня вестникът. Нереалистичен изглежда и интересът на Германия към месопреработката. Инвестицията би могла да бъде по-скоро към зеленчукопреработването. Очевидно става въпрос за турски предприемач от Германия, който иска във Видин да прави дюнери, пише изданието.

Вестникът разказва за националната среща на младите възрожденци, където Видин имал достойни представители. Йоанна Йорданова прочела есето си „Левски – непостижим мит или постижима реалност". Видинска седмокласничка пък чела стихове за Левски на националното честване в София.

Дописката „Заедно срещу контрабандата" разказва за усилията на няколко институти да се пресече контрабандата на цигари на ГКПП – Видин.

Протест срещу незаконно изсичане на гората организираха в Бранковци, наблюдават стените на 4 язовира в община Белоградчик, деца от Брегово спечелиха национален конкурс за рисунка, посветена на Трифон Зарезан в Сунгурларе, съобщава още вестник „Видин".

ДОБРИЧ

Първата копка на нова фабрика за преработка на миди в Каварна е водещата тема днес на броя на в. "Нова добруджанска трибуна". От челно място още медията отделя място и за писмото, което балчишкото село Гурково написа до бесарабските българи в Украйна, като в него гурковчани заявяват, че са готови да приемат наши сънадорници в домовете си, пише медията. За ново дарение, което е получил дома за медико-социални грижи пише още вестникът. На вътрешните си страници ежедневникът широко отразява празникът Сирни заговезни.

Изповед, прошка, покаяние е темата на седмичникът "Седмичен глас", който посвещава броя си на отминалите Сирни заговезни. Като любопитен факт седмичникът съобщава, че при католиците постът започва на Пепеляна сряда.
На кого ще простят и от кого ще поискат прошка кметовете на пострадалите от последните дъждове села Одринци и Долина – Димитър Минев и Калинка Христова, разказва седмичникът на страниците си.

Място намира на страниците и икономическа информация, свързана с течащата данъчна кампания. От страниците на медията началникът на офиса на приходната агенция в Добрич Димитър Димитров съветва, че колкото по-рано се подаде декларацията е толкова по-добре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай