Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВИДИН

„Честит първи учебен ден", е уводното заглавие на вестник „Видин". На темата за новата учебна година е посветена една страница от вестника.

На първа страница е и снимка от протест срещу служебното правителство заради пътя Е-79. То го извадило от програмата „Транспорт", а това обрича Видинска област на дълги години откъснатост и бедност.

Интервюто в броя е със Светослав Анастасов, водач на листата на ДПС за района. Той твърди, че е екипен играч. В парламента ще работи за Видин, който е уникален град – с мост, летище, две граници. Това са предимства, които никой досега не е използвал. Представяне на листите на Реформаторския блок и на БСП – Лява България прави вестникът.

Ремонтираха новоселското читалище, четем в друга дописка от броя. Ремонтът на читалището-паметник е осигурен с половин млн. лв. от правителствената инвестиционна програма. Предстои честване на 140-тата годишнина на читалището, което ще стане в обновената сграда.

8500 тръгват на училище във Видинско, 752 от тях са първокласници, видинският художник Валери Никифоров откри ретроспективна изложба, показани са 85 творби, повече от 1000 деца от Видин прекараха лятото в библиотеката, съобщава още вестник „Видин".

ДОБРИЧ

Първият учебен ден е тема на седмичникът "Седмичен глас" и на ежедневника в. "Нова добруджанска трибуна", който от първата си страница публикува и поздравителни адреси към учители и ученици по повод старта на новата учебна година.

Децата днес са по-информирани, но не и по-знаещи, казва пред "Седмичен глас" учител, който от пет години преподава на първолаци.

В броя си още седмичникът разказва и за поредното издание на конкурса "Надежди, таланти, майстори", както и за тенденциите в туризма.

В. "Нова добруджанска трибуна" съобщава, че турският капитан, превозил бежанците и разтоварил ги в района на каварненското село Свети Никола, е осъден.

В броя още четем, че за поредна година Добрич се включва в инициативата за ден без автомобили, който ще бъде на 22 септември. Ежедневникът проследява и проявите във фестивала за изкуство за млади хора "Виа понтика".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай