Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ДОБРИЧ

Водещата тема на в. "Нова добруджанска трибуна днес" е за приключилия в неделя вечер Миден и рибен фестивал в Каварна. Вестникът репортажно разказва за кулинарната надпрервара между кметовете на Каварна, Карлово и Тутракан, които в първия ден на фестивала готвиха рибни блюда.

Техните умения е оценявало 3-членно жури, чийто членове са излъчили свои фаворити и в краяна сметка и тримата кметове са победители. С друго заглавие от първата си страница медията съобщава, че по проект крайморската зона на Каварна е обновена.

В броя си още вестникът отразява и поклонението по повод Деня на съединението, както и дефилето на мажоретния конкурс "Златен помпон", като съобщава, че тази година първата награда е за мажоретките от Нови пазар.

На пазара днес е и седмичникът "Седмичен глас", който пита в разработката си дали сме готови за училище и разказва за ремонтите и готовността на детски градини и училища да започнат на 15 септември новата учебна година. На вътрешните си страници могат читателите да се запознаят с листите на парти ии коалиции за предстоящите избори. В интервю за седмичника шефа на пожарната Дарин Димитров казва, че тази година огнеборците са се борили повече с вода, отколкото с огън.

ВИДИН

„Болницата ще има инванзивна кардиология" е заглавието от първата страница на вестник „Видин". Изпълнителната директорка на МБАЛ „Света Петка" д-р Виолета Дочкова разказва за ремонта на отделението, където ще бъде поставена новата техника. Проблем на новото отделение създава частната кардиологична клиника, на която здравното министерство отказа лиценз, обяснява шефката.

По страниците на вестника могат да се прочетат първите предизборни материали. В избирателния район са регистрирани 25 партии и коалиции със 112 кандидати. 28 ще се борят за един мандат. Убедителна победа очаква БСП, четем в репортаж за представянето на червената листа от лидера на партията Михаил Миков. Един от кандидат-депутатите на партията - д- р по икономика Юрий Ценков, преподавател в УНСС, предлага собствена предизборна програма. Видин има нужда от повече индустрия, четем в документа. Време е отново да се съберем, казва в друга дописка водачът на реформаторската листа проф. Вили Лилков. Това е една от най-качествените листи, твърди той. Представени са листите на основните политически сили.

„Видин" предлага да бъде издаден учебник за Видин и учениците от града да изучават неговата история и личностите му.
Във Видинска област на училище тръгват 752 деца. Миналата година първокласниците са били със 79 повече. Най-много дъжд е паднал в село Долни Лом – 70,5 л на кв. м., в Брегово се подготвят за тържества, посветени на 40-годишнината от обявяването на селото за град, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай