Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВИДИН

С новината за проверка в общината започва броят на вестник „Видин". Служители на СДР – ДАНС са направили проверка в кабинетите на кмета Герго Гергов и на заместник-кмета Борислава Борисова. Кметът е задържан за кратко и освободен срещу гаранция от 30 000 лв. Той е оспорил акта за задържането, делото за което Административният съд ще гледа на 12 август.

„Бонония е била най-мощната крепост на римляните по Долен Дунав" е друго заглавие от първа страница на вестника. Думите са на доц. д-р Здравко Димитров, който е ръководител на разкопките във Видин. Те са завършили, но откритите находки ще бъдат показани на обществеността през пролетта на следващата година. Защото през септември и октомври започват разкопки в античния град Рациария. Намереното на двете места ще бъде изложено заедно.

Интервюто в броя е с Дияна Димитрова, представител на клуб „Фиданките". Взето е по повод фолклорното надиграване с танцьорките от този клуб, с което е закрит фестивалът „Дунавски вълни". Димитрова разказва за жените, които танцуват в клуба под ръководството на Фиданка Асенова като за особена социална група. Той е достъпен за всяка жена, която иска да танцува български танци. Мечтаят това надиграване след първото му издание да стане традиционно.

Ученичката на художника Веско Нацин – Цецка Ивайлова, е приета в художествената академия – София, певческата група „Бойница пее" се върнала с бронзов медал от 14-тия фолклорен фестивал „Искри от миналото" в Априлци, юбилейно – 25-то изкачване на връх Миджур организира видинското туристическо дружество „Бонония", монтират пречиствателно съоръжение до резервоара за питейни води на Белоградчик, съобщава още вестник „Видин".

ДОБРИЧ

"Аквапарк "Аквамания" е най-модерният в Европа" е водещата тема на в. "Нова добруджанска трибуна" днес, с което медията разказва за откриването на летния атракцион в Албена в края на миналата седмица.

От челно място още медията съобщава, че туристическата компания "Албена" АД се отказва от концесията на плажа, като според изпълнителния директор " Красимир Станев, съобщил новината, причината са форсмажорните обстоятелства тази година - щетите, които нанесоха наводненията в курорта. От първата си страница още вестникът днес информира и за това, че световноизвестният актьор Бен Крос е направил дует с добрички музикант, като пред журналисти актьорът е съобщил, че пише своя авлтобиография.

На пазара днес е и седмичникът "Седмичен глас", чиято тема е лятото и времето за отпуски на морето. В разработката си седмичникът представя професията на спасителите на плажа през погледа на дългогодишния специалист от БЧК Петър Андреев, както и семейство Румен и Мая Стефанови - работещи като спасители в Албена. На страниците си още седмичникът предлага и интервю с новия окръжен прокурор Пламен Николов, както и с Йовита Иванова, единствената българка университетски преподавател в Лима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай