Преглед на печата в Добрич

Преглед на печата в Добрич | StandartNews.com

Водещата тема на днешния брой на в. "Нова добруджанска трибуна" е откриването на регионалното депо за твърди битови отпадъци, като медията съобщава, че то е със срок на експлоатация 30 години и обслужва жителите на 9 общини. От челно място още място намира и информация, че Албена посрещна първите немски туристи, които пристигнаха на 21 март и ще ползват балнеологични услуги в курорта.

В броя още вестникът отделя място на първата си страница и за изявлението на премиера Бойко Борисов, който при откриването на депото бе гост и заяви в отговор на питане, че няма забележки към Детелина Николова като кмет на ГЕРБ и тя ще реши иска ли да се кандидатира отново.

На пазара днес е и седмичникът "Седмичен глас", чиято тема са дупките в асфалта, отворили се след зимата. В разработката си седмичникът цитира зам.-кмета на Добрич арх. Пламен Ганчев, който е заявил, че през пролетта общината ще изкърпи 14 дка дупки в града. Изпълнителният директор на "Пътно строителство" инж. Валентин Зеленченко, заявява, че кърпенето не оправя пътищата, а ги оскъпява. В броя си още седмичникът предлага и мнението на поредния нов управител на ВиК - инж. Петър Калчев, който казва, че състоянието на ВиК е по-тежко и от кризата през 1997 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай