Предупредиха варненец за украсените дупки

Предупредиха варненец за украсените дупки | StandartNews.com

Варна. Варненецът Николай Цветков е бил предупреден от полицията заради украсените улични дупки по време на Коледните и Новогодишни празници.

Той закичи няколко кратера с гирлянди, елхички, но постави в тях и портрет на градоначалника Кирил Йорданов. На 3 януари униформени от II РПУ Варна са посетили Цветков у дома и са му връчили предупредителен протокол да не нанася обиди и да не клевети името на кмета. В точка трета е посочено че „няма право публично да обсъжда длъжностни лица и представители на обществеността по повод изпълнение на служебните им функции”.

В протокола се допълва още, че гражданинът носи отговорност по чл. 146, ал.1, чл.147, ал. 1 и чл. 148. Цветков отказал  да го подпише. Той твърди, че с украсените дупки по празниците предупреждавал шофьорите да не попаднат в тях, а веднага с пускане на снимки в нета, те са били ремонтирани.

На 31 декември му е било разпоредено от полицаи да прибере украсата от улична дупка и според него той веднага  се подчинил.

В последния ден на миналата година гражданинът Николай Цветков е бил извикан от районен инспектор за това, че нарушава Закона за движение по пътищата. На 3 януари му е съставен предупредителен протокол по чл.56 от Закона за МВР, за да е наясно с отговорността при извършване на престъпление или нарушаване на обществения ред, заявиха по този повод от пресслужбата на Областна дирекция на полицията във Варна.

Николай Цветков е почетен член на Дружеството на инвалидите в морската столица.В 2008 и 2012 година той беше награден на Международния ден на правото да знам от Програма Достъп до Информация заради усилията си в търсене на обществено значима информация по ЗДОИ.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай