Празнуват първия рожден ден на варненските лъвчета

Празнуват първия рожден ден на варненските лъвчета | StandartNews.com

Голям празник вдигат във варненския зоопарк за първия рожден ден на трите лъвчета, които се родиха точно на 16 октомври миналата година. Бойко, Флорентина и Малкият принц ще бъдат център на внимание, като клетката им от сутринта ще бъде украсена с балони , а в средата ще има изкуствено езеро с патици и три топки, обясни шефката на зоокъта Иванка Стоянова. Децата от частното училище „Малкият принц", което е осиновител на единия рожденик, са подготвили богата музикална програма. Хлапетата са осигурили и подаръци на лъвчетата, които са така опаковани и украсени, че те сами да си ги разопаковат. Торта няма да има, защото блъсканицата на малчуганите край нея на 1 юни стреснала сериозно царят лъв и баща на зверчетата Симба.

За това пък на малките рожденици ще има богато празнично меню от мръвки, като се има предвид, че вече пораснали те лапат по 5 кила месо на ден.За сега не се знае каква е изненадата от варненския зевзек и лидер на Партията на българските мъже Росен Марков, който стана кръстник на едно от лъвчетата и му даде името Бойко. Единственото женско зверче в семейството е Флорентина, която носи името на кръщелника си Флорентин, българин емигрант и на неговия пътуващ цирк „Флорентина".

Кръстниците плащат по 190 лева всеки месец за издръжка на лъвчетата в зоопарка, защото са и техни осиновители.Малките живеят в обща клетка с майка си Косара и все още за по-голяма сигурност са отделени от баща им Симба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай