Правят модерна птицеферма за над 30 хил. птици в Добричко

Правят модерна птицеферма за над 30 хил. птици в Добричко | StandartNews.com

Фирмата "Птици Василево" ЕООД е подала инвестиционно предложение в добруджанската община Генерал Тошево за изграждане на модерна птицеферма на територията на село Василево, съобщиха от общината. За целта фирмата – инвеститор е закупила терен в селото, на който върху площ от 32, 524 дка са разположени стопански постройки (бивша птицеферма), които ще претърпят цялостно обновяване за отглеждане на бройлери.

Предвижда се мащабното вложение да се реализира на два етапа. В проектните данни на инвестицията за първия етап са заложени модернизиране на съществуващата база с изграждане на изцяло нови постройки, административна сграда, инженерна инфраструктура (хладилна камера, екарисаж, дезинфекционна площадка), торохранилище и ограждения, отговарящи на действащите нормативни изисквания. Озеленяването и проектния терен са организирани и моделирани така, че насипите от изкопните дейности да формират захълмявания, който ще имат ветрова и санитарно-охранителна функция. Общият капацитет на птицефермата ще бъде 30 600 броя птици, като се очаква при пускане на обекта в експлоатация да бъдат открити нови работни места във Василево и съседните му села.

Втория етап инвеститорът планира да бъде равностоен на първия, като с неговото завършване птицефермата ще разшири обема си на работа и ще бъде разположена вече върху площ от 61,785 дка.
От кметството добавят, че през последните няколко години в общината са изградени и предстои да бъдат пуснати в експлоатация свинекомплекс за 35 000 прасета в Дъбовик и Къпиново, както и кравеферма за 2 000 дойни крави край с. Красен. Освен тях, в града от няколко години функционира и модерен мелничен комплекс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай