Пожар изпепели наш еврошампион

Пожар изпепели наш еврошампион | StandartNews.com

Криминалисти подозират, че Димитър Делипапазов може да се е самоубил

Европейският шампион на халки от 80-те Димитър Делипапазов - Вожда загина при пожар в дома си. 54-годишният гимнастик е открит мъртъв, след като пожарникарите потушили огъня в жилището му на ул. "Георги Байданов" в Пловдив. От осем месеца бившият спортист е имал сериозни проблеми с краката и се е придвижвал с инвалидна количка.

Живял е сам в приземен етаж на кооперацията, след като жена му и синът му заминали на гурбет в Малта. За него се грижила специално наета жена, която го е изкарвала на разходка.

В жилището в квартал "Гагарин" от време на време го навестявала дъщеря му, която обаче имала семейни ангажименти и не можела да е постоянно с баща си. Митко бил в активния спорт през 80-те години на миналия век. Европейски и републикански шампион в спортната гимнастика в дисциплината халки.

След като спрял да се състезава, имал финансови затруднения. Последно е работил като сервитьор, но заболяването на краката го приковало към леглото. Причините за пожара в дома му са в процес на изясняване. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и съдебен лекар. Образувано е досъдебно производство. Според Цветан Иванов, приятел на загиналия, много е вероятно да се е самоубил, тъй като изпаднал в депресия от обездвижването, а ден преди трагедията дори споделил, че ще сложи край на живота си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай