Повреден трактор съсипа селски път

Повреден трактор съсипа селски път | StandartNews.com

Десетки дупки и шофиране като в сървайвър. Това е резултатът от преминаването на повреден трактор през благоевградското село Бучино. Моторното превозно средство било с техническа неизправност и затова прикаченият към него инвентар не могъл да се вдигне, а се влачил по по пътното платно.

„Шосето до селото ни е в перфектно състояние. Но този трактор ни направи голяма беля. Трудно е придвижването с автомобил от центъра на селището до гробищния парк, пътната отсечка е с дължина около 2 километра. Образували са се десетки дупки, някои са дълбоки по 10-15 сантиметра, а периметърът им е огроме – минават през цялата широчина на пътното платно", заяви кметският наместник на Бучино Стоян Ников, който е управник и на съседните населени места Българчево и Лисия. Той увери, че се знае на коя фирма е собтвеност разрушилия пътя трактор. Данните са подадени лично от кметския наместник в община Благоевград. Нарушителят ще бъд санкциониран за стореното.

„След като моторното превозно средство не е била в изправност, не е трябвало да минава със свален инвентар по улиците ни и да ги разбива. Затова ще си понесе отговорността", каза още Стоян Ников. Управникът е информирал за проблема ръководството на общината. Добрата новина е, че на 10 август ще бъдат отворени офертите на участниците в обществената поръчка за ремонт на асфалтови настики в малките населени места. Предвижда се асфалтиране на улици и в село Бучино.

„Имам уверението на общината, че проблемът ще бъде решен. В момента поне сме изчистили пътната отсечка, която е
компрометирана. Ще положим и чакъл да позакърпим шосето, докато се асфалтира, за да е по-лесно преминаването за автомобилите. Трябва обаче да се кара внимателно, да се избягват дупките, за да не се стига до инциденти на пътя", каза още кметът на село Бучино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай