Постоянен арест за фелдшера педофил

Постоянен арест за фелдшера педофил | StandartNews.com

Враца. Фелдшерът на училището по изкуствата „Отец Паисий" във Враца остава в ареста.

Съдия Красимир Георгиев от Районния съд постанови най-тежката мярка за неотклонение на 63-годишния Борислав Кунов.

Срещу него са повдигнати две обвинения – по чл. 149, ал. 2 за блудство с дете, което било в положение на зависимост от него, и по чл. 150, ал. 1 за блудство с непълнолетна, навършила 14 години. Ако престъплението се докаже в съда, той може да лежи в затвора от две до осем години.

Жалба срещу 63-годишния училищен медик е подадена на 31 май от родител на 12-годишна момиченце, подложено на гаврата. Тогава е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител. В процеса на разследването обаче се събрали още улики. На 1 юни са направени обиски в кабинета на Кунов в школото и в дома му. От там са иззети веществени доказателства и той е арестуван в късния следобед.

В хода на процесуално-следствените действия са извършени поредица от разпити, включително и на ученички в присъствието на представител на отдела за закрила на детето. Момичетата вече публично разказват, че са опипвани от фелдшера, но не са споделяли нито с родителите си, нито с учителите, тъй като ги е било срам. Директорът на училището Красимир Данов обаче е много изненадан от оплакванията на децата. Твърди, че подобни сигнали срещу фелдшера никога не е получавал. Напротив, всички споделяли, че са доволни от работата му. В подобно изумление са и учителите. Пред тях децата дори не са намеквали, че чичкото с бяла престилка върши нередни неща.

Служебният защитник на Кунов заяви, че ще обжалва мярката за неотклонение пред Окръжния съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай