Посланикът на Корея Менг-хо на обиколка в Източните Родопи

Посланикът на Корея Менг-хо на обиколка в Източните Родопи | StandartNews.com

Кърджали. На първа опознавателна визита в Кърджали пристигна извънредният и пълномощен посланик на Република Корея Н.Пр. Шин Менг-хо. Посещението е част от обиколката на дипломата за намиране на потенциал за коопериране в различни сфери на икономиката между България и Корея.

„Европа се отваря към Корея. В този смисъл посещението е много важно за нас", каза кметът на Кърджали Хасан Азис по време на деловата среща. Градоначалникът подчерта, че по програма корейският посланик ще посети тютюнева фабрика в града, завод „Теклас", произвеждащ каучукови изделия за автомобилната промишленост. Азис заяви, че ръководството на общината проява интерес към корейските технологии за обработка на отпадъци и в частност на битовите. За целта е предвидено дипломатът да разгледа и изграждащото се край Кърджали Регионално депо за рециклиране на битови отпадъци.

Кърджалийският кмет запозна госта с европейските проекти, реализирани от общината и изтъкна, че Кърджали е стратегически център заради добрите пътни връзки с международни пътища и близостта си до пристанища на Черно и Бяло море. Визитата на посланика на Корея бе предхождана преди месец от посещение на Синхак Канг, генералeн директор на КОТРА -София, корпорация за насърчаване на търговията и Търговско Аташе на Република Корея.

Във втория ден от обиколката си в Източните Родопи извънредният и пълномощен посланик на Република Корея у нас Н.Пр. Шин Менг-хо ще се срещне с кмета на Момчилград Акиф Акиф и с представители на местния бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай