Посланик хвали България за защитата на границата

Посланик хвали България за защитата на границата | StandartNews.com

Приветствам усилията на българското правителство за защитата на границата. Това заяви холандският посланик Том ван Оорсхот на среща в Благоевград със заместник областния управител Асим Адемов. Дипломатът подчерта, че този проблем е споделена отговорност на всички страни членки на Европейския съюз. За решаването му са необходими засилен граничен контрол и обстойна регистрация. По този начин ще се даде възможност за отделянето на политическите от икономическите мигранти, а по-късно – за тяхната интеграция.

Холандският посланик подчерта важната роля на Турция в решението на миграционната криза. Той коментира с Асим Адемов икономическото сътрудничество и взаимопомощ между България и Холандия. Оорсхот призна, че страната все още е непозната за холандския пазар, холандският бизнес не е запознат с истинския потенциал на нашата държава, както и с привлекателността на отделни региони. Двамата говориха и за последиците от блокадата на българо-гръцката граница.

Адемов увери посланика, че всички институции са работили отлично и при добра координация за разрешаване на проблема и отварянето на границата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай