Портних обяви бедствено положение заради свлачището край морето

Портних обяви бедствено положение заради свлачището край морето | StandartNews.com

Във връзка със създалата се критична обстановка от свличане на земни маси в Приморски парк - от ската под Станчовата алея, над буна IV, кметът на Община Варна Иван Портних издаде заповед, с която обяви бедствено положение за част от крайбрежната алея.

Районът на бедственото положение обхваща границите – на юг – море, на изток – път към буната , на север – „Станчова алея", на запад – алея между Карин дом" и НИМХ – филиал Варна .

За овладяване на проявилото се бедствие на основание на чл. 65 (2) т.2 се въвежда в изпълнение План за защита при бедствия – част IV „Защита при свлачища" на територията на района на бедственото положение.

Тъй като засегнатите терени са държавна и частна собственост, възлагането на аварийно-укрепителните дейности ще извърши областният управител на Варна.По –рано на пресконференция губернаторът Стоян Пасев обяви, че се вземат спешни и неоложни укрепителни мерки за спасяване на сезона.Необходимите средства са 150 000 лева, които ще се вземат от Междуведомствена комисия за борба срещу природните бедствия.Той увери, че след 4-5 дни достъпът до крайбрежната ивица и плажа за хора и автомобили ще бъде осигурен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай