Полицията разби цех за рязане на тютюн, иззе 270 кг

Полицията разби цех за рязане на тютюн, иззе 270 кг | StandartNews.com

Благоевград. Все повече тютюнджии от Неврокопския край нарушават закона заради забавената изкупна кампания и ниската цена на тютюна. Затова те нарязват продукцията на ситно и я продават на търговци, които обикалят населените места в региона. В последните дни полицията предприе масирани проверки в селищата в региона, за да спрат тази нерегламентирана търговия с тютюневи изделия, които са акцизна стока.

Полицейски служители на РУП - Гоце Делчев са провели акция в петък следобед. Извършена е проверка в пригодена постройка в града. В сградата са намерени и иззети 270 килограма ситно нарязан тютюн. Вътре е спипан 44-годишният местен жител И.Д., който е задържан със заповед в ареста до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Разследването продължава, издирват се другите лица, които са замесени в незаконната дейност. Преди няколко дни при акция в хаджидимовското село Абланица по получен оперативен сигнал полицаи атакуваха дома на 51-г. А.Т. В различни помещения на къщата бяха открити и иззети четири чувала със ситно нарязан тютюн с общо тегло 34,5 килограма.

По случая е образуван заявителски материал. Стопанинът на „зеленото злато" бе задържан със заповед в ареста до 24 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай