Полиция разпръсна протестиращи срещу скъпите дърва за огрев

Полиция разпръсна протестиращи срещу скъпите дърва за огрев | StandartNews.com

Стара Загора. С полиция са били разпръснати жители на павелбанското село Турия, които за пореден ден се опитали да блокират подбалканския път в петък сутринта в знак на протест срещу скъпите дърва за огрев.

„Подготвяме отворено писмо до отговорните институции у нас и медиите с нашите мотиви за протеста", поясни Невена Соколова, кметски наместник на селото. Земляците на безсмъртния шегаджия Чудомир съвсем сериозни били бесни от непосилните цени на дървата за огрев.

„Като не разрешават хората вече сами да си секат дърва, поне да ни разрешат да ги купуваме от временен склад, а не да ни ги доставят вкъщи скъпо и прескъпо", поясни кметицата. Най-далечното сечище от Турия било на 10-ина километра, но въпреки това фирмата за дърводобив –„Тералес", им ги доставяла като си прибавяла отгоре по 100-150 лв за превоз и така един камион със 7-8 кубика излиза дървапо 500 лв.

От „Тералес", която е собственост на единия от небезизвестните братя Бесоолу, активисти на ДПС и приближени до лидера на партията Лютфи Местан, отказаха коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай