Полицейска акция спря незаконни боеве с кучета

Полицейска акция спря незаконни боеве с кучета | StandartNews.com

Конфискуват животните и ги наставят в приют

Животновъдна ферма край Банско е била използвана за арена на незаконни боеве с кучета. Сборище за организиране на нелегални битки на четириноги разби полицията в неделя сутрин след получен оперативен сигнал. Униформени под надзора на прокуратурата са атакували фермата на двама братя банскалии, пред която имало паркирани луксозни автомобили.

„Нашата информация е, че са предотвратени боевете с кучета. Наш екип с лекар е бил извикан, за да прегледа животните дали нямат рани от боевете и да ги транспортират в приют, най-вероятно в Благоевград. Четириногите са от едри породи, над 10 са, сред собствениците им е имало бизнесмени от региона и дори чужденци", казаха служители на Фондация „Четири лапи".

Във фермата е имало и доста зрители, които искали да наблюдават ожесточените схватки на четириногите. Стопанството се намира на територията на община Банско, край пътя от курорта за разложкото село Баня. Собствениците на кучетата – бойци са закарани в районното управление на полицията за разпити. Животните са иззети и ще бъдат конфискувани. 

„Все още на място текат оперативно-следствени действия, не са повдигнати обвинения на никой. Но работата ни за документиране на случая продължават, предстоят още разпити", лаконични бяха от полицията и прокуратурата.

Запознати разкриха, че кучетата са от породата „Средноазиатска овчарка". Експерти твърдят, че напоследък те са супер модерни за кучешки боеве. Доскоро основно се използвали питбули и кангали. Животните са конфискувани и се транспортират към приюта в Благоевград. Акцията обаче може да не доведе до желания от органите ефект. Проблемът е, че полицаите са атакували фермата преди да има боеве. С униформените не е имало и вещо лице. Стопаните на фермата са били категорични, че са събрали кучетата за разплод, а не за кучешки боеве. Най-вероятно няма да се стигне и до повдигане на обвинения за незаконно организиране на боеве с кучета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай