Полицай стана кмет на с. Изгрев

Полицай стана кмет на с. Изгрев | StandartNews.com

Благоевград. Младши автоконтрольор от полицията спечели кметските избори в благоевградското село Изгрев. Един глас донесе още на първия тур победата на Йордан Китанов, който бе независим кандидат, подкрепен от БСП.

 

За него бюлетини са подали 192 избиратели. След него е кандидатът на ГЕРБ Валентин Георгиев със 159 гласа, Мария Деянска от НДСВ е с 18 гласа, а бившият управник на селището и настоящ пенсионер Гроздан Безински получи доверието само на 13 свои съселяни. Висока избирателна активност беше отчетена на частичните избори в неделя. 382 са подадените бюлетини, а имащите право на глас в селото са 504, което прави 75,8% избирателна активност.

 

192-те гласа за Китанов представляват 50,26% от всички подадени бюлетини. Само 1 глас по-малко би означавал балотаж между него и кандидата на ГЕРБ. Това е втори опит да седне в кметския стол на служителя на реда. През 2011 г. той загуби битката само с 5 гласа от Николай Безински. Досегашният кмет обаче бе отстранен от поста от съда в края на миналата година заради документно престъпление.

 

Изборният ден в село Изгрев премина сравнително спокойно. Сигнал за купуване на гласове на изборите за кмет в благоевградското село Изгрев разследва полицията. Проверката бе разпоредена от дежурния районен прокурор Цецка Гогова. Тя бе уведомена за жалбата от Общинската избирателна комисия. Според лидера на НДСВ Красимира Тагарева двама мъже са давали пари срещу запис от мобилния телефон на избирателите за кого са пуснали своята бюлетина. Ако се докаже купуване на гласове, ще бъде образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай