Полицаи будуват нонстоп край кръчмите

Полицаи будуват нонстоп край кръчмите | StandartNews.com

Враца. Анализът на местното управление на полицията открои рисковите нощни заведения във Враца. За осигуряването на обществения ред в централната градска част, в района на площад „Христо Ботев" и питейните заведения „Go play", „Бирхале" и „Карамел е разпоредено да има постоянно полицейско присъствие в тъмната част от денонощието от 19 до 7 часа, съобщи кметът Николай Иванов. Това са част от мерките след трагичните инциденти с тийнейджъри, които зачестиха в последно време. Освен това всяка седмица ще се правят специализирани полицейски операции, резултатите от които ще бъдат докладвани на кмета.

Две операции са проведени пред уикенда. В тях са участвали общински служители, представители на отдела за закрила на детето, на митниците и данъчните.

Засечени са 20 нарушения. Родители на непълнолетни и собственик на заведение, който ги е пуснал по късна доба в кръчмата пък са отнесли актове. „Непрекъснатият контрол, превенцията на нарушаването на обществения ред и недопускането на малолетни и непълнолетни в питейните заведения ще е една устойчива тенденция", категоричен е градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай