Подписка и кметове срещу закриването на пункт за регистрация на МПС

Подписка и кметове срещу закриването на пункт за регистрация на МПС | StandartNews.com

Благоевград. Масово недоволство в Неврокопския край има срещу намерението на вътрешния министър Цветлин Йовчев да затвори местния пункт за регистрация на МПС, който се намира в Гоце Делчев. Кметовете на четирите общини в Неврокопско - Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен, също изразиха несъгласието си.

„То е адресирано лично до министър Йовчев. настояваме да се откаже от идеята да се закрие пунктът в Гоце Делчев, който обслужва жителите на двата големи региона - Гоцеделчевския и Разложкия. Толкова време се борихме да го открият, няма да позволим затриването му. Касае се за десетки хиляди хора", заяви кметът на община Сатовча Арбен Мименов. Стартира събирането на подписка край пункта в КАТ - Гоце Делчев и в автокъщите в града.

За това намерениет пръв народният представител от ГЕРБ Георги Андонов, който заяви, че вече има и съкратени служители от гишетата за регистрация.

Ако закриването стане факт, собствениците на автомобили ще трябва да пътуват отново над 100 километра само в едната посока до Благоевград, за да регистрират превозните си средства. Това ще им струва много пари, време, усилия и нерви. На хиляди шофьори ще им се налага да бият път до областния център и ще губят по цял ден, за да си свършат работата, а сега това им отнема само час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай