Подпалиха 2 буса за хляб

Подпалиха 2 буса за хляб | StandartNews.com

Плевен. Бяха подпалени два микробуса „Ситроен" и „Пежо" за доставка на хляб на оживения булевард „Христо Ботев" в Плевен на стотина метра от полицейско управление и пожарната. Товарните машини са паркирани пред къщата на 44-годишния собственик Мартин Иванов. Нанесени са поражения по двигателите им, единият бус не подлежи на възстановяване.

"Това е втора серия от хлебарската война", категоричен бе Иванов, според когото това е работа на конкуренцията. Преди година по същия начин били опожарени други две негови буса на същото място, а полицията не открила извършителя. Потърпевшият доставя насъщния от Велико Търново. За монопол върху търговията на хляб в Плевен се борят две местни фирми и една от Троян. Той подозира, че палежът е поръчан, за да бъде отстранен, въпреки че не му били отправени заплахи. Наскоро била подпалена кола пред фурната на друг дребен производител на хляб.

„Тъкмо направих основен ремонт на бусовете. Изхвърлят ме от бизнеса за дълго време докато оправя поне единия. Разходите ще бъдат за моя сметка", сподели Мартин Иванов. Той изплаща и заеми, с които ги е купил.

Майката на дистрибутора Виолета спяла в жилището, докато пироманът лиснал запалителна течност върху колите и драснал кибрита. Съседка чула звук от счупена бутилка към 23 часа. Близостта на противопожарната служба спасила микробусите от пълно съсипване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай