Подават заявления за административни услуги в селата

Подават заявления за административни услуги в селата | StandartNews.com

Нови електронни услуги в община Разлог улесняват гражданите. Те могат да внасят документи в кметствата на населените места, а не да ходят да общинския център. Модернизирането на администрацията е направено със собствени усилия и средства. Чрез секция „Е-Услуги" в сайта на кметството хората могат да подават онлайн заявления за 20 услуги, сред които са гражданско състояние, териториално и селищно устройство, местни данъци и такси.

Община Разлог въведе и принципите на комплексното административно обслужване (КАО). За целта е наложено служебно събиране на доказателства, предоставяне на административни услуги чрез различни канали и автоматизиране на процесите по предоставянето им. Същевременно във фронт офиса могат да бъдат подавани искания за издаване на удостоверение за наличие или липса на задължения от органите по приходите, без да е необходимо да се ходи до съответната териториална дирекция на НАП. От 2013 г. в кметствата на всички населени места в община Разлог се заплащат местните данъци и такси, а от този месец могат да се подават и заявления за различни административни услуги, извършвани в общината. Готовите документи също ще се получават в кметствата. Това ще улесни жителите на населени места, като им спестява време и средства за пътуване до града.

Нова е и услугата за заплащане на местни данъци и такси през различни места с пощенски запис или в клоновете на „Изипей" в цялата страна. На интернет страницата могат да бъдат проверени задълженията към общинския бюджет за местни данъци и такси. Справката се прави с персонален идентификационен код.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай