Почти 19 милиона лева е бюджетът на община Банско

Почти 19 милиона лева е бюджетът на община Банско | StandartNews.com

Возят безплатно учениците в района

Общински съвет - Банско одобри бюджета на общината за 2016 г. в размер на 18,871 милиона лева. В него са предвидени средства за инвестиции - 3,628 милиона лева. Те ще се разпределят за проектиране на работен проект на градския парк, за втория етап на изографисване на църквата „Света Троица", за съфинансиране на проекти, рехабилитация на улици и тротоари, доизграждане на улица „Гоце Делчев" в града и други важни обекти.

Приета бе Годишната програма за управление и разпореждане с имотите, които са собственост на община Банско, както и стратегията за управлението им за периода 2015 – 2019 г. Единодушно бяха гласувани и структурите на общинските администрации в Банско и град Добринище.

С пари от бюджета ще се финансира транспорта за учениците от общината. С тях ще бъде осигурен микробус за децата от с. Обидим, посещаващи детска градина и средищното училище в с. Места. Пътуващите средношколци от Добринище ще бъдат превозвани от фирма - превозвач, а за останалите ще се ползва ученическият автобус на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий" в с. Места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай