Пловдивски колеж спечели 600 бона

Парите са по проект за дистанционно обучение

Пловдивски колеж спечели 600 бона  | StandartNews.com

Пловдив. Пловдивският Колеж по икономика и администрация ще получи безвъзмездна финансова помощ в размер на 600 000 лв. Средствата ще бъдат вложени в дистанционното обучение на студентите от КИА и идват от спечелен проект "Развитие на електронни форми на дистанционно обучение в системата на висшето образование" по програма "Развитие на човешките ресурси” на МОМН.

В рамките на проекта се предвижда създаване на Център за дистанционни форми на обучение. Ще бъде закупен и лиценз за специализиран софтуер, като отделно ще се създаде и електронно хранилище за електронни и мултимедийни помагала, необходими за обучението, подготовката за изпити и проверка на знанията на студентите.

Предвижда се и обучение на преподаватели, администрация и технически персонал за работа и поддръжка на платформата за електронно обучение. В курсовете ще бъдат включени над 450 студенти от всички курсове и специалности. Въвеждането на дистанционното обучение в Колежа по икономика и администрация ще направи висшето образование по-достъпно за работещите и хората в неравностойно положение, обясняват от ръководството на елитното училището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай