Плевенската полиция отново с временен шеф

Плевенската полиция отново с временен шеф | StandartNews.com

Плевен. Плевенската полиция продължава да се ръководи от временен шеф след отстраняването на комисар Мирослав Николов, чиито престой на поста продължи едва три месеца.

Първоначалните слухове, че в града отново ще бъде командирован софиянец, не се оправдаха. Тази сутрин на ръководството на дирекцията бе представен главен инспектор Денислав Маринов, който вече официално е назначен на длъжността временен директор. Той и без това заместваше Николов, докато той бе в отпуск.

Назначението на Денислав Маринов бе обявено от комисар Милчо Енев, заместник–шеф на главната дирекция "Охранителна полиция" в МВР. Комисар Николов пък бе върнат на старата си позиция - началник на отдел "Охранителна полиция" в Плевен.

Новият стар временен шеф Маринов преди това бе началник на Второ полицейско управление в Плевен. В системата е от 1998 година. Има висше икономическо и висше юридическо образование. Семеен е, с едно дете. Рокадата в местната полиция продължава да буди недоумение, тъй като смененият шеф Мирослав Николов не бе протеже на Цветан Цветанов, въпреки че стана директор в дванадесет без пет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай