Плащат разсрочено за незаконно строителство

Плащат разсрочено за незаконно строителство | StandartNews.com

Благоевград. Собственици на незаконни постройки в жилищен комплекс „Освобождение" в Благоевград поискаха да платят разсрочено за узаконяването им. Общинският съвет трябва да вземе решение по предложението в петък на своя редовна сесия.

Най-вероятно местните парламентаристи ще дадат съгласието си за издаване на актове за узаконяване от Главния архитект на общината за извършеното незаконно строителство в квартала. За имотите, които са частна общинска собственост, ще се сключват споразумения между кмета Атанас Камбитов и съответната жилищно - строителна кооперация за разсрочване на плащането на цената и допълнително усвоеното право на строеж в срок от 3 месеца от подписване на споразумението.

Цената за отстъпено право на строеж е 87, 37 лева без ДДС или 105 лева с ДДС на квадратен метър. Няма значение на кое ниво е незаконното строителство, цената е една. Казусът с незаконното строителство е с давност над 15 години. Без необходимите разрешителни са вдигани апартаменти, тавански етажи, гаражи, тераси, кой каквото е искал и могъл. За всичкото това време са издадени над 400 предписания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай