Пиратки раниха трима бургазлии в новогодишната нощ

Пиратки раниха трима бургазлии в новогодишната нощ | StandartNews.com

Три деца в болница след препиване

Бургас. Трима бургазлии посрещнаха Нова година в болницата, след като пострадаха от взривени пиратки. За щастие няма откъснати пръсти. Бомбаджиите са извадили късмет и са се отървали със сравнително леки наранявания. От болницата съобщиха, че всички са изписани за домашно лечение.

Най-сериозно е пострадал 19-годишен младеж. Той обяснил, се готвил да хвърля пиратка, когато тя избухнала в ръцете му. От взрива той е получил изгаряния от първа степен по ръцете и лицето. Пострадалият е прегледан от хирург и очен лекар, раните му са обработени и е освободен за домашно лечение още същата нощ.

Над 10 души са приети в спешния център след препиване в новогодишната нощ. Всички те са получили силна алкохолна интоксикация, но няма опасност за живота им, съобщиха от шоковата зала.

Трима от пациентите са деца от 5, 6 и 7 клас. Пияните ученици са доведени в спешния център късно вечерта в безпомощно състояние. "Постъпилите са две момичета на 12 и 14 години и момче на 13 години. Пили са няколко вида алкохол", съобщиха от болницата. Децата са консултирани от педиатър и са им направени стомашни промивки. Състоянието на двете момичета е било добро и те са освободени за домашно лечение. Хоспитализирано е единствено 13-годишното момче, което е преведено в Детско отделение, като състоянието му вече е стабилно и скоро ще бъде изписано.

След полунощ в Противошокова зала са приети и няколко пациенти с повърхностни наранявания и един с фрактура на носа, получена при сбиване. Имало е и няколко души с хипертонични кризи и сърдечносъдови заболявания. За щастие, въпреки минусовите температури, няма случаи на премръзнали хора, които да са транспортирани до болницата. Екипите на Спешно отделение определят нощта като сравнително спокойна и без тежки инциденти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай