Пирамидата до община Сливен е законна

Пирамидата до община Сливен е законна | StandartNews.com

Поставянето на пирамидата до сградата на община Сливен е законосъобразно. Това обяви пред журналисти зам.-кметът на града Стоян Марков. Той изтъкна, че пирамидата, която представлява географски знак, не е в нарушение на европейския проект "Зелени, достъпни и активни пешеходни зони".

В края на миналия месец срещу поставянето на пирамидата се обявиха свещеници и дори Сливенска митрополия. Географският знак обаче подкрепи доц. д-р марин Русев, който е председател на асоциацията на професионалните географии и регионалисти в България и ръководител на катедра в Геолого-географския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Зам.-кметът на Сливен каза, че общинския съвет може да реши съдбата на пирамидата тъй като съществуването й не е от компетенциите на кмета. Той припомни, че местния парламент е взел своето решение през месец април за монтирането на знака е получено разрешение от главния архитект на общината. Бившият кмет на Сливен Кольо Милев е имал право в 7-дневен срок от постановяването на решението на общинския съвет да изкаже своето становище, но не го е направил, заяви Стоян Марков.

Преди няколко години група бизнесмени поставиха православен кръст на хълма Бармук-баир" край Сливен. Никой обаче тогава не предизвика обществена дискусия. За поставянето на кръста нямаше и решение на общинския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай