Пейка-люлка посреща влюбените на „Мечешка поляна"

Пейка-люлка посреща влюбените на „Мечешка поляна" | StandartNews.com

Стара Загора. Дървена пейка-люлка за двама вече радва посетителите на т.нар. Мечешка поляна близо до административната сграда в старозагорския зоопарк. Оригиналната люлка за влюбените е изработена от дървесина на изсъхнали и отстранени по необходимост чинари от градските улици. Короните на дърветата са използвани с естествените им разклонения и форми. По мнението на първите посетители и потребители, атрактивната люлка се вписва чудесно в ландшафта на терена. Пейката "клюкарка", както я наричат служителите в зоопарка, е в съседство с клетката на най-любимите обитатели на зоокъта – мечките.

Идеята и реализацията за новия кът на влюбените е на находчивия шеф на зоопарка доц. д-р Радослав Михайлов и неговия екип и на майстор-дърводелеца Борис Бадаров от Тракийския университет в Стара Загора.

Близо 400 са сега обитателите на старозагорската зоологическа градина, а най-новото попълнение е новородено женско пони. Една от любимките на посетителите е самотната ягуарка Джалма. Казват, в последните дни тя има и друг повод да бъде тъжна. Джалма бе две години в Ловешкия парк семеен партньор на трагично застреляния заради бягството си от клетката 14-годишен ягуар Алонсо. За жалост двамата не можаха да отгледат потомство.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай